maandag, augustus 28, 2006

London - day 1

Dag 1
~~~~~

Met nog een uur te gaan eer onze Eurostar richting vakantie vertrekt beslissen we om een beetje rond te kijken in Lille Europe. Na tien minuten sleuren met onze tas geven we het op en gaan we op een bankje zitten, slurpend aan een veel te duur drankje. Wat opvalt is de hoeveelheid politieagenten die nonchalant rondslenteren per drie of met een hond. Sommigen zie ik niet meteen de achtervolging inzetten, maar met een groot pistool of hond kan ik me wel voorstellen dat lopen een optie is.
Na ons uurtje mensen kijken kunnen we eindelijk inchecken. We worden tweemaal gecontroleerd: één keer door de Fransen en één keer door de Britten. Geen luxe controle, want ik kan me voorstellen dat je in die drie passen van de ene controlepost naar de andere gigantisch veel smokkelwaar en matriaal om bommen mee te maken kan oppikken.
Nadat De Schattie een Posh Brit met krijtstreeppak, laptop en Ipod van onze zeteltjes verjaagd heeft zijn we echt op weg naar Londen. Natuurlijk word ik reisziek en heb ik niet veel te melden over de Eurostar.
Eénmaal in Waterloo Station aangekomen wandelen we nog maar eens door een gang van security mensen die "random" mensen controleren. Vijf controleposten en aan alle vijf mensen met een tulband of hoofddoek.
Maar goed, eerste taak: een metroticket aanschaffen. Na wat heen en weer geloop tussen verschillende kaarten beslissen we een dagticket aan te schaffen voor twee zones. Nu met onze veel te zwaar geladen tas voor maar drie dagen op een roltrap, op de metro, overstappen en nog maar eens op een metro. Nog maar een goed half uur in Londen en ik heb zeker al tien roltrappen gedaan. Niet gemakkelijk voor iemand die stiekem wel wat bang is op zo'n ding. Daarna nog zo'n vijfhonderd meter sleuren met al ons gerief tussen ons in en we zijn in ons hotel.
Vlug even kijken of we wel juist zitten, want als ik de inkomhal bekijk denk ik niet dat we ons dit hotel eigenlijk wel kunnen veroorloven. Een bar, twee restaurants, een winkel, een schoonheidssalon en een gigantische receptie in één grote ruimte. Nadat we de dame achter de balie verzekeren dat we echt wel een dubbel bed willen, trekken we richting onze kamer. Een ruime non-smoking met mini-bar, kluis, TV en playstation weliswaar te gebruiken mits betaling, maar toch... Nadat we ons wat geinstaleerd hebben vertrekken we richting touristisch Londen.
Oxford Street is een mensenzee waar ik een beetje zeeziek van word. In Regent Street vinden we de winkel van reserve jurylid Vera Wang uit Project Runway. Een afschuwelijk kleed in een saai window display. Lang leve Michael Kors! Op naar Hamley's een gigantische speelgoedwinkel met vijf verdiepingen. Meteen moeten we denken aan Occie als we de ruime afdeling games zien en de gigantische Tv-schermen waar je er een paar kan testen in comfortabel uitziende lederen zetels en aan Spike, de vent van, als we gigantisch veel lego zien. Zelf vinden we vooral Dr. Who de max. Maar het is nog vroeg en we beslissen niets te kopen, want we hopen de Warner Bros winkel te vinden om wat Harry Potter stuff in te slaan én we moeten nog heel wat boekenwinkels doen ook.
Op naar Picadilly Circus waar er een paar heel erg enge duiven zitten. Een touristische trekpleister omwille van zijn gigantische reclameborden. Wel we hebben het gezien, veel is er niet aan. In Old Compton Street worden we scheef bekeken door de aanwezige Gay Lords. Het zal wel aan ons borsten liggen zeker? Drie miljard jeanetten en welgeteld twaalf dykes ourselves included hebben we gespot. Beetje magertjes voor een wereldstad. China Town ook even langsgelopen. Lekkere geuren, maar enge gepluimde eenden aan de ramen. Ook doen we nog een boekenwinkel voor we naar het hotel terugkeren om onze voeten wat te laten rusten en onze trip wat beter te plannen. Foyles heeft vijf verdiepingen boeken met o.a. een gay&lesbian section. Vier boeken en veertig pond later staan we buiten.
Bij Hammersmith, het eindstation voor ons hotel, is een winkelcentrum en daar pikken we een heerlijke take away mee bestaande uit potato wedges, spiced chicken en grilled vegies.
Na een lekkere maaltijd en wat planning door De Schattie vertrekken we voor een avondlijke wandeling richting The Houses of Parliament.

Voor De Schattie die al een aantal keer in Londen is geweest, maar nog nooit the Houses gezien heeft is dit een must en ik moet toegeven dat het een mooi gebouw is, zeker 's avonds met de verlichting aan. De Schattie zelf gaat compleet wild en dwingt mij om er honderden enkele foto's van te nemen. Daarna stappen we moe maar voldaan in de metro richting hotel waar we, nadat we het thuisfront gesmst hebben ivm de locatie van de Warner Bros winkel, als een blok in slaap vallen.

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage