zondag, november 19, 2006

HerfstwandelingNadat ik De Schattie ervan overtuigd had dat het huis stofzuigen én swifferen wel proper genoeg was tot dinsdag, wanneer ik het helemaal van boven tot onder ga dweilen, gingen we op pad naar het bos. Zij met haar butch bottines, ik met mijn oudste VANS skateschoenen aangezien mijn lumberjack shoes ergens verdwaald zijn in de autokoffer van Occie. (don't ask)
Massa's volk met laarzen, buggy's en honden hadden hetzelfde brilliante idee gehad. Tsk, het bos met z'n kleurrijke bladeren en paddestoelen is helemaal van mij. Van MIJ! Maar ok... De Schattie en ik sloegen het eerste het beste paadje in dat de buggy's niet aankonden wegens te drassig. Meteen vond ik mijn eerste kabouterhuis en nam ik uitvoerig foto's. Proberen de plaatjes van een fungus vast te leggen in de modder zonder tripod is geen sinecure. Uiteindelijk de camera in de modder op een hoop blaadjes gelegd. Kunst is afzien zeg maar. :-) Op de paden blijven en foto's willen nemen van fungi gaan niet zo goed samen dus al gauw besloten De Schattie en ik te gaan "off road-en". Helemaal opgaand in mijn zoektocht naar een rode paddestoel vol met witte stippen was ik steeds verder en verder aan het afdwalen van het pad. Plotseling hoorde ik De Schattie iets sqeaken, maar ik was bezig met het vastleggen van een wel heel interessante groep paddestoelen dus koos ik ervoor om straks naar meer uitleg te vragen. Tot plots... "Juffrouwkes!" De lokale boswachter had ons gespot en besloot ons op het matje te roepen. Hij richtte zich tot mijn eega en zei: "Mevrouw, u weet toch dat u niet van het pad mag gaan?" En zij piepte iets verontschuldigend terug en dan kwam er een gigantische preek over wortels en bomen en bos. Allemaal heel derde leerjaar.
Swat, na heel wat geploeter in de modder én zonder foto van het huisje van Woutertje Kabouterje wandelden we terug naar de auto om getuige te zijn van een kopstaartaanrijding en gigantisch veel zin te hebben in pannekoeken met warme chocolademelk. De oplossing was het eten van 2(!) taartjes na een vruchteloze pannekoekzoektocht.

2 reacties:

Op 12:01 p.m. , Blogger DVLMN zei...

iel erg schoon :)

 
Op 12:03 p.m. , Blogger DVLMN zei...

off roaden?
"it's gripped, it's sorted!
Let's Off Road!!!!!!"

Lang leve de offroaders

 

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage