maandag, januari 30, 2006

Het Eurosongcircus

Laten we even vergeten dat het een vaststaand feit was dat Belle naar Athene gaat deze voorronde ging winnen en de andere kandidaten wat woorden gunnen.

Kaden, de zelfverklaarde George Clooney, werkte al op mijn zenuwen de eerste seconde van het voorfilmpje en dat kan nooit een goed ding zijn. De jongen ging er prat op dat hij de nieuwe adonis is en hij misbruikt de doctor/doktertitel. Sad prick.
Het liedje begon met een gestolen deuntje. En meteen heb ik alle goede punten opgesomd. Next!

Op naar Woest met Tom Van Landuyt als lead singer. Uw kind Bloem noemen en eruit zien alsof je al een hele tijd met Bin Laden samenwoont maakt je niet hip jongen. Ga wat jammen op Pennezakrock.

Ali versus Laura wilden de schaamtelijke performance van Jemini overdoen met een ballad die drie toonladders te hoog was voor Laura's stem. Ik heb het sowieso al niet voor koppels die één of ander liefdesgedichtje van een driejarige naar elkaar kwelen dus: afvoeren!
Oh en heeft iedereen de sad fuck van een vriendje gezien die enthousiast aan het klappen was toen de jury het "versus duo" één punt gaf? Hi-la-risch!

La sakhra -de steen- Petra. Zoals Marcel Vantilt opmerkte: twee liedjes voor de prijs van één. Waarvan één deel wel heel erg "I'm so excited" is. Maar een act waar kleren uitgaan én waarin zetels alla Pall Oscar inzitten dat kan niet mis gaan.

Op naar Triskél die zich in het voorfilmpje gingen opladen in de Ardennen. Waar ze beter gebleven waren. Hun lied maakte me warm noch koud.

Belle Perez bracht met "El Mundo Bailando" een light versie van haar zomerhits en had al gewonnen sinds de dag dat ze zich ingeschreven had.

En als laatste kregen we Eve Kempbell die zich als een echte rockbitch omschreef. Ah kind if only you knew... In een leren piratenbroek en netkousen aan beide handen zong ze het lied uit Duitsland/Rusland van vorig jaar "not right". En deze vierde voorronde was zo goed dat ik het eigenlijk niet mis vond. Help!

Verder krijgen Sonny O'brien en Els Deschepper een wild card en weten we nu al dat België gedoemd is.

That's all folks!

2 reacties:

Op 10:36 p.m. , Blogger DVLMN zei...

very much to the point. Best dat jij wel nog 'n pointe kunt maken, zo is de avond toch goed geweest :)

 
Op 11:52 p.m. , Anonymous Anoniem zei...

vergeet nooit dat zo'n televisie gemaakt wordt door regisseurs en niet door de artiesten zelf.... triestig dat je geen objectief oordeel kan vellen. Moet je toch weten.... Als je een beetje inzicht hebt, merk je snel dat alles gedirrigeerd wordt vanuit een klein kamertje. Bon, ik hoop dat je volgende keer wat dieper en meer nadenkt over zo'n concepten....

 

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage