donderdag, november 17, 2005

Vrienden van de beste soort

Beste vrienden zijn een flexibele soort.
Je had je beste vriendin in de kleuterklasjes. Degene met wie je jouw melkje deelde, degene die samen met jou de speelhoek onveilig maakte, die ene die met jouw autootje mocht spelen.
In het lager gelden er andere regels. Daar zijn beste vriendinnen heel erg wereldwijs: ze kunnen alle Power Rangers opnoemen en spelen enthousiast mee met jouw Captain Planet rollenspel. Ook van een rondje basket of voetbal zijn ze niet vies. Allemaal onontbeerlijke dingen.
In het middelbaar verandert er opnieuw heel veel in de beste vriendinnen-etiquette. Je schrijft elkaar elke dag een brief, je wordt "verliefd" op twee beste vrienden en je laat je schoolwerk klakkeloos kopiëren.
In de laatste jaren van het middelbaar onderwijs praat je over het volgen van dezelfde studierichting, samen een kot te delen om uiteindelijk samen dronken te worden en in één bed te eindigen.
Of zo zou het toch moeten gaan. :-)

Nee even serieus.
Vrienden zijn bizarre mensen. Je hebt mensen die meerdere malen liegen tegen jou, die jou als tweede keus beschouwen, die heel veel te vertellen hebben als jij het maar niet hoort en mensen die je in de steek laten als je wat comfort kan gebruiken. En toch noemen ze jou allemaal een vriend. En dit terwijl ik vrij zeker ben dat de definitie van een vriend iets heel anders inhoudt...

Je hebt vrienden die je jaren niet ziet, maar als je elkaar tegen komt lijkt het alsof je gisteren nog samen in 't sop hebt gezeten. En je hebt ook andere.


Een mens maakt nieuwe vrienden, haalt oude vriendschappen aan en toch voelen de meesten zich maar alleen.
Gelukkig heb ik een toffe beste vriendin zodat ik mij niet meer zo alleen voel als mijn vrienden weer eens "vriendelijk" zijn...

3 reacties:

Op 4:30 p.m. , Blogger Weetniet zei...

En de Duvelman natuurlijk!

 
Op 5:13 p.m. , Blogger DVLMN zei...

thx
&
dito
:-)

 
Op 2:39 p.m. , Blogger wout zei...

klinkt een beetje droopy, maar is wel de waarheid. i kden kdat de meesten zich hier wel in herkennen

 

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage