maandag, oktober 10, 2005

Lost?

Deze morgen wou ik de trein nemen naar Brugge alwaar ik Ellen zou ontmoeten voor een middagje Brugge.
Maar er was echter één of ander probleem ontstaan waardoor de treinen in Izehhem strandden.
Aldus hopte ik vrolijk op een pendelbus.

En telkens als ik op een bus zit speelt zich hetzelfde scenario zich af in mijn gedachten, maar met verschillende personages. U raadt het al: de personen aanwezig op de bus. Voor de serie "Lost" stelde ik mij voor dat de buschauffeur zijn verstand verloor/bedreigt werd, ons dropte bij een geheim regeringsgebouw en waar wij verplicht werden te leven in Robin Crusoe stijl. Samen voedsel zoeken, een onderdak bouwen, koppels vormen...(alsof je daar tijd voor hebt als je honger hebt...) Ik bekeek de mensen aanwezig en beoordeelde hen op hun kwaliteiten:bijv. ziet er fit uit, is verpleegster, heeft voedsel mee, leiderstype, knap (hihi) en op hun minder positieve kanten: is halfblind, is 90+, gebruikt medicatie, krapuul, is fucked up on cocaine, kan zich maar met moeite voort bewegen. U ziet de helft van mijn "kolonie" is vlug uitgestorven want de meeste passagiers bezitten één of meerdere van deze mindere kanten.
Maar sinds "Lost" geloof ik in alle mensen. Ik kan niet wachten tot de bus een dimensiegrens doorbreekt en we terecht komen in een alternatieve wereld waar we moeten zien te overleven.

En deze morgen was eigenlijk het ideale moment. Alle factoren waren aanwezig: de mens met een beperking die miraculeus kan genezen, iemand die geen Nederlands spreekt, een hoop bejaarden waarvan minstens één dame een wit pilletje moet slikken, de "gangster" die hoogstwaarschijnlijk alle bezittingen zou stelen, een zwangere dame en een kibbelend(e) koppel/broer-zus combinatie. Helaas geen dokter of verpleegster (of toch geen die ik op het zicht herkende) en al helemaal geen love intrest.

Dus beste terroristen/tijdsreizigers/dimensiehoppers: als ik nog eens met mijn lief op de bus zit denk dan aan mijn wens.


Of misschien moet ik maar eens op survivalkamp.
Wat denkt u?

3 reacties:

Op 6:43 p.m. , Blogger DVLMN zei...

en de wens was? nog eens bondig geformuleerd voor de jeugd met alzheimer.
Oh ja, één detailke van de schoolfrik. Zoek de fout in volgende zin:
"Voor de serie "Lost" stelde ik mij voor dat de buschauffeur zijn verstand verloor/bedreigt werd"

 
Op 11:23 a.m. , Blogger Weetniet zei...

ai een dt fout. Mijn nederige excuses.

 
Op 8:04 a.m. , Blogger DVLMN zei...

de rien Merlina. Tegen jou zal ik het geen eeuwigheid gebruiken :-)

 

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage