woensdag, december 27, 2006

Kerst tralala

Kerstavond

Op kerstavond eten De Schattie en ik al sinds vier jaren bij vrienden. In den beginne waren we met acht om vorig jaar met vier te eindigen. Een beetje triest, maar mensen verhuizen en groeien ietwat uit elkaar zeker?
Dit jaar hadden De Schattie en ik zin om eens op ons gemak thuis te zitten. U weet wel: alleen met z'n twee. Zonder opgekleed gedoe, zonder veel te veel eten, zonder tralala. Gewoon wij twee in de zetel met een hoop crappy films en/of tekenfilms.
Geen opgedirkte dames in zicht en met "De Klokkenluider van de Notredame" en "Elf" op tv waren 2/3 van onze plannen in theorie al geslaagd. Helaas ben ik niet de persoon om eventjes iets in de pan te gooien én klaar. Dus tegen de planning in heb ik gezorgd voor een aperitief (chips, warme hapjes, drankje), een voorgerecht (scampi's met look in de oven of scampi's op gebakken appeltjes met een milde currysaus), een hoofdgerecht (gegrilde kippenreepjes die ik zelf gemarineerd had met frietjes en wat koude groentjes) én een dessert (ijs met of zonder frambozencoulis). Veel te veel eten voor twee personen met als resultaat dat we het dessert lieten voor wat het was.
Om twaalf uur pakten we de cadautjes uit die we gekregen hadden van onze overzeese vrienden en we eindigden verdiept in onze nieuwe boeken, zij aan zij onder ons dekentje.

Niets ging zoals gepland (het uitgebreide dinner, de tekenfilm was in het Nederlands en "Elf" zó over de grens van hersenloos entertainement dat we wat dvd's boven gehaald hebben) maar ik heb me super geamuseerd!

Kerstdag

Traditiegetrouw ga ik met kerstdag broodjes gaan eten bij de Bomma. Net zoals alle andere familieleden van mijn pa. Mijn pa en zijn madam, tante, nonkel, twee nichtjes, mijn broer en zijn madam, mijn stiefbroer met zijn madam én zijne kleinen: U weet wel, veel te volk in een kleine ruimte die gedomineerd wordt door een gigantische tafel. Veel te veel gekus, geplet op elkaar in de zetel zitten en onder het waakzame oog van de Bomma verplicht zijn van minstens één keer te proeven van bizarre aperitiefhapjes. En dan heb ik het nog niet eens gehad over alle broodjes die je (niet) eet die worden geteld door én de Bomma én alle andere familieleden. "G'ebt nog ma entje gèt'n, ist ni lekkr déh", "Ier da's entje mé kipcurry gét da gèrn *kwak op mijn bord*" Bomma voor eens en voor altijd: "Ik lust geen boter en die broodjes zijn niet lekker!!!"
Da's dan nog enkel over mijn eetgewoonten! "Uw meiske eet ni vele é", "Piglet speciaal voor jou: brood met kaas". Allemaal heel lief maar De Schattie lust wel boter én geen wit brood dus zal ze wel van die broodjes eten.
Maar goed, kerst is voorbij. Alle liefde is uitgepakt, een deel van de familie is al genoeg gekust tot volgend jaar deze tijd: op naar Nieuwjaar. Dat we er ook vanaf zijn.

Labels:

maandag, december 18, 2006

Laat

Vanavond moest De Schattie voor het eerst laat werken omdat haar nieuwe gezin haar pas kan ontvangen na 18u30.
Nadat ik wat kleine taakjes gedaan had (was, stofzuigen) heb ik mij beziggehouden met
- het overschakelen naar blogger beta (thanks Bavada!)
- het lezen van het boek dat ik gewonnen heb met de Pot poll van afgelopen Lesbiennedag (saai!)
- het zoeken van de betere lesbofilm op YouTube (What's cooking is wel nog te doen)
- de werking van een digitale camera uitleggen aan mijn ma én mijn mémé over de telefoon (totaal niet gelukt)
- het disciplineren van drie allesbehalve brave poezen ( de waterspuit is bijna opnieuw leeg)

Het spreekt vanzelf dat ik ondertussen De Schattie gigantisch gemist heb.

Daarna was het tijd om te eten. Geen schattig gemurmel in de keuken, geen gezelschap aan tafel en alleen de afwas doen. Bah, moest eten niet zo essentiël zijn, ik had de moeite niet genomen.

Kortom ik snap niet hoe andere koppels het doen, maar ik mis het in de zetel vegeteren met z'n twee, intelligente conversatie en een hele hoop gezever. ;-)
Nog 42 minuten en ze is thuis...



Labels: ,

It's the season...

 

Verschrikkelijk

Elk jaar opnieuw met de familie rond de kerstboom en doen alsof je elkaar meer dan deze ene keer samen gaat zien, doen alsof alles heel erg leuk en gezellig is terwijl je eigenlijk vind dat de broodjes naar nat karton smaken, je vader verre van grappig is en je liefst zo snel mogelijk naar huis wil.
Ik kan geloof ik eerlijk zeggen dat ik deze eindejaarsfeesten eigenlijk niet zo leuk vind. Ik hou niet van opgedrongen samenkomsten waar ik verplicht word om vanalles te proeven, iedereen te kussen (bah!) en bekritiseerd te worden op de keuzes die ik gemaakt heb het afgelopen jaar.

Plezant

Maar laten we positief blijven. Het is ook de tijd van het jaar waarop De Schattie en ik een aantal goeie vrienden rond te tafel gaan ontmoeten om een gat in de nacht palaveren.
Looking forward to it! Posted by Picasa

Labels: , ,

maandag, december 04, 2006

Weekend

Nadat Eurosong 4 kids gewonnen was door twee getrainde Russinnen (bah, was dat een lelijk lied gezongen door twee getrainde apen) en al ons volk en hun fans plotseling drrrrrringend naar huis moesten besloten De Schattie en ik in te gaan op Baloo's voorstel: gaan fuiven. En niet zo maar een fuif, nee nee, dé fuif van LieverGelijk waar het feesten net een tikkeltje anders is dan op de gewone holebifuif: rock'n rollende veertigers, oudere (en dus betere) muziek (maar niet altijd: Laura Lynn=yuk!), geen overbevolkte dansvloer maar lekker gezellig én goedkoop! Man, ik heb gédanst; ik heb mij volledig laten gaan en het was de max!
  Na een leuke avond en een swingende nacht kon ik wel een lazy Sunday gebruiken, maar Het Monster Uit Ikea riep om in elkaar gezet te worden. Voor Eurosong begon hadden Duvelman en zijn eega zich er al over gebogen en na wat puzzelwerk mijn fout rechtgezet. Heel erg hard bedankt daarvoor! En zie het onding heeft verloren -muhaha- en is nu zo wat de "eyecatcher" van onze leefruimte. Posted by Picasa

Labels: , ,